Jesen u Lici

tijekom listopada (uglavnom prvi vikend u listopadu), mjesto održavanja: Gospić, Gospićka sportska dvorana, trg Stjepana Radića; trajanje manifestacije: 2 dana

Tradicionalna gospodarska i kulturno umjetnička manifestacija tijekom koje se, zaslugom vrijednih izlagača i organizatora, prenosi pozitivna energija očuvanja tradicije, običaja i kulturne baštine kraja u kojem živimo i koji nas svojom osobitom ljepotom i raznolikošću čini prepoznatljivim stanovnicima Like.

Tijekom izložbe javnosti se predstavljaju proizvodni potencijali malih poljoprivrednih gospodarstava, malih poduzetnika i svih onih koji proizvode različite prehrambene, uporabne i ukrasne predmete čuvajući na taj način tradiciju svoga kraja.

U sklopu izložbe koja ima i međunarodni karakter održavaju se i prezentacije tradicijskog načina izrade nekih proizvoda: bukara i tamburica, pletenje košara, metli od šiblja, predenje vune, izrada predmeta od gline i slično.

Tijekom izložbe nastupaju kulturno-umjetnička društva što posjetiteljima omogućuje izvorni doživljaj narodne pjesme i plesa u autentičnoj atmosferi.